Christer har spelat som trubadur sedan 1990, men musikintresset började i unga år på 70-talet då kontrasterna KISS och Thorleifs var de stora idolerna. På 80-talet blev det mer KISS och mindre Thorleifs, och det började spelas gitarr och skrivas egna låtar... Om 70-talet präglade honom, så var det ändå 80-talet som väckte den musikaliska nyfikenheten med favoritband som Gyllene Tider, Rolling Stones, Eldkvarn och Ramones, och favoritartister som Ulf Lundell, Bruce Springsteen, Björn Afzelius, Tony Carey och Thåström m.fl. Christer har skrivit och spelat in över 150 egna låtar och släppt en hel del CD-skivor. Christers egna musik och texter är inspirerade av bl.a. Gessle, Lundell, Thåström och Winnerbäck. Ute spelas det dock mest covers på andras låtar (allt mellan Tomas Ledin och Creedence, till hårdrocksballader och Ebba Grön) men en och annan egen låt blir det! Christer har gjort närmare 2000 spelningar, och spelar och passar i de flesta sammanhang: Företagsfester, bröllop, födelsedagar, "räkbåtar", privatfester, restauranger och pubar m.m. Snart på en plats nära dig!

Christer har även flera gånger blivit utsedd till Linköpings bästa trubadur. Väldigt hedrande, med tanke på hur många duktiga musiker och trubadurer som finns i Linköpingstrakten.

Christer nås på mobiltel. 0709395115.  OBS: sms är lättast att nå fram på och önskvärt vid första kontakten.

Det går också att skicka meddelande på denna hemsidan, och kolla/adda facebooksidan: "Christer - mycket mer än en halvbra trubadur", som en kompis startade för några år sedan.

Christer kontaktas också med fördel på sin mail: christer.trubadur@hotmail.com .. 🙂

Dela den här sidan